Kuka olen?

Olen syntynyt Turussa vuonna 1963. Perheeni muutti Porvooseen, kun olin seitsemän vuotta vanha. Tulin ylioppilaaksi Porvoon lukiosta (Borgå Gymnasium) 1982 ja valmistuin teologian maisteriksi Åbo Akademista 1988. Samana vuonna minut vihittiin papiksi, jonka jälkeen olen toiminut seurakuntapappina Hangossa, Helsingissä ja Kemiössä runsaat 15 vuotta. Helsingissä vastuullani oli nuorisotyö. Kemiön kaksikielisen seurakunnan kappalaisena totuin toimimaan molemmilla kotimaisilla kielillä. Tämän jälkeen työskentelin kolme vuotta tutkimuskoordinaattorina Åbo Akademissa kestävää kehitystä käsiteltävässä poikkitieteellisessä tutkimusprojektissa. Porvoon piispaksi minut valittiin vuonna 2009.

Vuonna 1997 suoritin filosofian maisterin tutkinnon Helsingin Yliopistossa (yleinen kirjallisuustiede, filosofia, klassinen kreikka). Teologian tohtoriksi väittelin Åbo Akademissa vuonna 2000 ja vuonna 2009 minut nimitettiin Åbo Akademin systemaattisen teologian ja siinä erityisesti hermeneutiikan dosentiksi.

Olen naimisissa TM Maria Björkgren-Vikströmin kanssa. Hän työskentelee neljättä vuotta kouluyhteistyön ja rippikoulun asiantuntijana kirkkohallituksessa (KCSA). Aikaisemmin Maria on toiminut uskonnon ja psykologian opettajana lukiossa ja yläkoulussa. Meillä on kolme opiskelevaa lasta, joista vanhin on naimisissa.

Jaa: